söndag 18 oktober 2015

Nej, nu ger jag nog upp

Den ligger där och väsnas. Den stirrar på mig varje kväll. Det kom till och med ett mejl som uppmanade mig att skynda på eftersom lånet snart skall återlämnas. Men nej - hur jag än vrider och vänder på steken får jag inte boken läst - så nu ger jag upp.

Men kanske någon av er vill ge den en chans iallafall. För den är inte dålig - bara så sjungande och vacker att den inte passar in i mitt liv just nu. Jag behöver mer action, mera rustik och mera kanter. Och trots att det svider att lämna en bok på hälft tänker jag vara riktigt rebellisk och kaxig. Hjälp mig här nu - visst får jag vara det!?

Boken jag tänker svika är En av oss sover av dansken Josefine Klougart. Boken var till och med nominerad till Nordiska rådets litteraturpris år 2013 och förtjänar verkligen inte mitt förräderi. Men säg att någon av er har läst den och tyckt om den; för jag tror nog att det är en bok jag skulle kunna rekommendera och tycka om bara jag hittade motivationen och den rätta känslan. En annan gång, kanske.


Men Odinsbarn däremot - nu är jag helt besatt! Jeez - så bra den är! Det tog lite tid men bara jag kom över tröskeln visade det sig att den minsann var värd den där lilla kampen i början.    

1 kommentar:

  1. Ja, det är okej att sluta mitt i! Men jag vet hur svårt det är, alla böcker har ju ändå någonting som gör dem läsvärda men ibland är de bara inte rätt för en just då. En före detta kollega till oss sade faktiskt en gång till mig att det nu harmar henne att hon som yngre inte förstod att sluta läsa "dåliga" böcker mitt i utan satte ner onödig tid på att läsa böcker som inte gav henne något men att hon nu då slutat med det och med gott samvete lägger ifrån sig dem och det tar jag som kloka ord från en människa med mer levnadsvisdom än jag ;)

    Men kul att du också fastnat för Odinsbarn :)

    SvaraRadera