onsdag 26 oktober 2016

Den fantastiske Malin Klingenberg

Nog är det ju så att alla ni med barn i 5-10-årsåldern har fattat att läsa Den fantastiske Alfredo?! Att den fjärde boken om Patrik, Irene och pensionärsmakten är precis lika bra som de tidigare tre! Pensionärsmakten måste ju nämligen vara det bästa som har hänt den finlandssvenska barnboksvärlden; Malin Klingenberg är ju så himla rolig och Joanna Vikström Eklövs illustrationer pricken på i.Vi hade Alfredo med oss till Spanien och det var den boken jag läste högt för barnen alltid då det blev en liten lugn och lämplig stund över. Temat passade ju oss perfekt i och med att också Patrik och Irene åker på resa; till Kanarieöarna. Med sig har de Irenes mamma, Bengta-Louise, Roffe och Elsa. Väl framme råkar de på skurkarna Bi-Keps, Tanden, Alban, Evil och Max, som har rymt från fängelset och nu går omkring förklädda till gamla tanter. Och den fantastiske Alfredo då förstås - som visar sig vara mycket annat än fantastisk.

Som sig brukar blir Patrik och Irene och de tuffa pensionärerna indragna i värsta kalabaliken. De hade planerat att solbada, gå på Ralfs och Reids nöjesfält och lata sig; men istället ser bovarna till att hålla dem sysselsatta med annat. Och inte oss emot; det blir en riktigt rolig, underhållande och spännande berättelse som man inte vill att skall sluta.

Och jag hoppas den fantastiske Malin Klingenberg inte slutar här. Vi vill ha mera, och helst med detsamma!

2 kommentarer:

  1. Oj vad glad jag blir över dina fina ord, Lotta! Tack! Jag måste ju nästan skriva en till bok om Patrik och gänget nu då du ber om det. Ska också tipsa Joanna om att läsa din blogg. PS. Jag uttalar Irene "ireen" (fast då jag skriver det så där ser det ut som om man måste gnälla fram det, haha).

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...och vad glada vi blir av din kommentar! Barnen hoppade nästan i taket imorse då jag läste kommentaren högt för dem! En till bok om Patrik, tjohooo! Här finns med andra ord några som väntar med iver på den!

      Radera