måndag 29 augusti 2016

En liten godbit

Julia är född i Sverige men lever nu ett stillsamt och ordnat liv tillsammans med sin katt i Wien. Hon undervisar engelska för företagsledare och underpresterande ungdomar på Berlitz och är rätt så nöjd med sitt liv, även om det ter sig ganska enformigt mellan varven. En dag råkar hon sätta sig på en parkbänk och träffar Ben, en hemlös kille som luktar illa, bor i en buske och går omkring barfota. Efter några träffar händer det hon aldrig trodde skulle hända: hon blir kär i uteliggaren Ben. 

Det här är kort och gott intrigen i Emmy Abrahamssons bok Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske. Det är en lättläst och rolig kärleksroman som trots sitt allt annat än pretentiösa omfång ger läsaren rätt så många tankeställare om vad som egentligen är viktigt i livet. Hur klarar man av att se bortom yta och älska en man som inte faller för de osunda värderingar i samhället och som tutar i oss att man skall satsa på karriären, gå vidareutbildningar, ha höga målsättningar och vilja bli rik? Vågar man välja med hjärtat trots alla varningsklockor som ringer när den man gillar vägrar stöpas i den form alla andra stöps i? Hur stillar man sina egna rädslor när den nya kärleken skall presenteras och det enda man går och funderar på är "vad skall vännerna tycka?"?



Det blir riktigt underhållande och roligt. Och själv gillar jag skarpt att populärlitteraturen gett feelgood-böckerna ett så stort uppsving. Det behövs inte så mycket mer än en liten kort, glad och hoppingivande bok nu som då för att livet skall kännas härligt. Och vill du inte läsa boken kan du ju bara ta en titt på bokens pärm; redan den får en att fnissa till. Den är ju så härligt färggrann och fin att du säkert ändå blir sugen på att läsa lite grann. Och det här är garanterat en bok du inte blir besviken på.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar